sobota, 28 grudnia 2013

Tymiankowa pasta twarogowa

Pasta z białego sera o konsystencji kremu... aromatyczna i wyrazista w smaku. Świetna do kanapek. Z pewnością polubią ją wielbiciele tymianku. Polecam!



Składniki:
250 g białego półtłustego sera
2 łyżki śmietany 18%
1 czubata łyżka drobno pokrojonego świeżego tymianku
1 mała cebulka
3 kawałki suszonych pomidorów z zalewy
szczypta soli
szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Wykonanie:
Biały ser blendujemy, pod koniec dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory i cebulę. Ucieramy, aż masa będzie gładka. Dodajemy śmietanę, tymianek, sól i pieprz - wszystko mieszamy dokładnie łyżką.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis