Polędwiczki wieprzowe z patelni grillowej, w marynacie z musztardy, miodu i sosu sojowego. Nic ponadto.
Kruche i soczyste. Przepyszne. Polecam!
Składniki (2 porcje):
300 g polędwicy wieprzowej
2 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka miodu
1 łyżka sosu sojowego
Wykonanie:
Polędwicę myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plasterki. Mieszamy składniki marynaty: musztardę, miód i sos sojowy. Wlewamy marynatę do mięsa i mieszamy, tak aby wszystkie kawałki były w niej zanurzone. Odstawiamy na minimum 1 godzinę.
Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy na niej polędwiczki, na każdej stronie po około 3 minuty.
Podajemy z ziemniakami lub kluskami ziemniaczanymi i surówką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz