niedziela, 9 lutego 2014

Sałatka z jajek, pomidorów i rukoli

Czasami z prostych składników można zrobić coś naprawdę pysznego. Dzisiaj taka właśnie sałatka... z jajek, pomidorów, rukoli i sera feta. Tajemnica jej smaku tkwi w dodaniu do niej drobno pokrojonej rukoli. Świetna w smaku i szybka w wykonaniu. To lubię :-)

Składniki (2 porcje):
3 jajka
2 pomidory
100 g sera feta
duża garść rukoli
2 łyżki majonezu
kilka kropel soku z cytryny
duża szczypta soli
duża szczypta świeżo zmielonego kolorowego pieprzu

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo i kroimy drobno. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, usuwamy wodę oraz pestki i drobno kroimy. Fetę kroimy w małą kostkę. Rukolę płuczemy, osuszamy, odrywamy łodyżki i dość drobno kroimy.  Łączymy rukolę, jajka, pomidory i ser feta, dodajemy majonez, kilka kropel soku z cytryny oraz po dużej szczypcie soli i pieprzu. Mieszamy i od razu podajemy.

Smacznego!

1 komentarz:

Wydrukuj przepis