sobota, 15 lutego 2014

Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka i kiełków fasoli mung

Surówka z kapusty pekińskiej, zielonego ogórka i kiełków fasoli mung. Smaczny dodatek do obiadu. Polecam!


Składniki (2 porcje):
5 liści kapusty pekińskiej
1 zielony ogórek
1/2 szklanki kiełków fasoli mung (z puszki)
1/2 łyżeczki estragonu
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Ogórka razem ze skórką ścieramy na grubych oczkach tarki, lekko solimy i odstawiamy na 10 minut, następnie odciskamy z niego wodę. Kapustę pekińską drobno kroimy, a kiełki fasoli mung odsączamy z wody i kroimy grubo. Łączymy kapustę, ogórka, kiełki, dodajemy majonez, estragon, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis