sobota, 1 marca 2014

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą II

Pasta kanapkowa z jajek i wędzonej makreli. Dodajemy do niej ser grana padano. Kremowa, wyrazista w smaku i bardzo smaczna. Polecam!



Składniki:
4 jajka
1 wędzona makrela (ok. 160 - 180 g)
40 g sera grana padano
2 łyżki majonezu
1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku
sól i świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, ser grana padano trzemy na grubych oczkach tarki, makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości. Pokrojone w grubą kostkę jajka, makrelę i grana padano umieszczamy w miseczce od blendera i ucieramy na gładką masę. Dodajemy do niej majonez, szczypiorek, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie mieszamy.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis