sobota, 22 marca 2014

Sałatka z wędzonej makreli, selera naciowego i ziemniaków

Smaczna sałatka śniadaniowa, w konsystencji przypomina trochę pastę kanapkową. Ziemniaki łączą się z wędzoną makrelą, a seler naciowy pozostaje idealnie chrupiący. Polecam!



Składniki (4 porcje):
1 wędzona makrela
4 średniej wielkości ugotowane ziemniaki
4 łodygi selera naciowego
1/4 cebuli
4 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
sól i pieprz

Wykonanie:
Ugotowane ziemniaki, seler naciowy i cebulę kroimy drobno. Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki. W misce łączymy ziemniaki, seler naciowy, cebulę, makrelę, majonez, musztardę sarepską. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis