niedziela, 27 kwietnia 2014

Pasta jajeczna z grana padano i suszonymi pomidorami

Smaczna pasta z jajek, suszonych pomidorów i sera grana padano. Delikatna, dobrze smakuje posypana drobno pokrojonym szczypiorkiem, ze świeżym chlebem i warzywami. Idealna na weekendowe śniadanie. Polecam!


Składniki (4 porcje):
4 jajka
50 g sera grana padano
3 kawałki suszonych pomidorów z zalewy
2 łyżki ziaren słonecznika
1 łyżka oliwy z zalewy
1 łyżka majonezu
sól i pieprz

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy dość grubo. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, grana padano ścieramy na grubych oczkach tarki. W misce umieszczamy jajka, suszone pomidory, grana padano, majonez, ziarna słonecznika, oliwę z zalewy z suszonych pomidorów. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, ucieramy blenderem na gładką masę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis