Połączenie smaków melona i sera koziego jest strzałem w dziesiątkę. Jeśli dodamy do nich roszponkę i lekki miodowo-limonkowy sos wyjdzie naprawdę pyszna sałatka, która u mnie szybko zniknęła z talerzy. Lekka i wiosenna. Polecam!
Składniki (2 porcje):
ok. 300 g melona (kantalupa)
100 g sera koziego
duża garść roszponki
dressing: 1 łyżka miodu, 1 łyżka soku z limonki, 1 łyżka octu ryżowego
Wykonanie:
Ser kozi kroimy na kawałki. Melona obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy na kawałki. W małej miseczce dokładnie mieszamy wszystkie składniki sosu: miód, sok z limonki i ocet ryżowy.
Na talerzach rozkładamy roszponkę, melona i ser kozi. Całość polewamy sosem miodowo-limonkowym. Od razu podajemy.
Smacznego!
nie pomyślałabym o takim połączeniu. ciekawe :]
OdpowiedzUsuń