Dla urozmaicenia... proponuję na jutrzejsze śniadanie muffinki z cukinią. Dobrze będą smakowały same albo z masłem. Polecam, zainspirowana przepisem z Pieczywo C. Bardi, T. Morris
Składniki (12 sztuk):
300 g mąki pszennej
2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
100 g startego żółtego sera
2 jajka
150 ml mleka
50 ml śmietany 18%
150 g cukinii startej cukinii
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
łyżeczka oleju słonecznikowego
Wykonanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C. Wszystkie składniki wsypujemy bądź wlewamy do miski i mieszamy (łyżką).
Ciasto wykładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Skrapiamy olejem słonecznikowym i pieczemy 25 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz