sobota, 21 września 2013

Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami

Domowa pasta, bez porównania lepiej smakuje niż kupione w sklepie smakowe serki. Wystarczy posmarować kanapkę masłem, pastą i położyć na to plasterek pomidora. Jeśli jemy ją z domowym chlebem to już nic więcej nie potrzeba do stworzenia idealnego śniadania.



Składniki:
kostka białego półtłustego twarogu (250 g)
5-6 kawałków suszonych pomidorów z zalewy
pół czerwonej cebuli
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
3 łyżki oliwy z zalewy z suszonych pomidorów
sól i pieprz

Wykonanie:
Ser rozetrzeć widelcem lub najlepiej zblendować (będzie wtedy bardziej kremowy). Pomidory i cebulę pokroić i wrzucić razem z pietruszką i oliwą do pojemnika od blendera, zmiksować wszystko na gładką masę. Połączyć z serem i dodać odrobinę soli i pieprzu do smaku. Wszystko dobrze wymieszać.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis