czwartek, 10 października 2013

Groszkowa pasta jajeczna

W myśl tego, że kanapki można jeść na 1001 sposobów :-) Po dzisiejszym spaghetti pozostało trochę groszku... zatem dlaczego nie zrobić pasty jajecznej z jego dodatkiem? 
Naprawdę dobre :-)



Składniki:
4 ugotowane jajka
80 g groszku (z puszki)
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki płatków migdałowych
kawałek cebuli (30 g)
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
odrobina sera grana padano

Wykonanie:
Pokrojone ugotowane jajko, pietruszkę, groszek, płatki migdałowe i cebulę blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odrobinę startego na tarce sera grana padano i majonez, mieszamy dokładnie. Wyśmienita pasta do kanapki.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis