niedziela, 13 października 2013

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Weekend poza domem nie oznacza wcale przerwy w gotowaniu. Piątkowa propozycja to pasta jajeczna z wędzoną makrelą. Kremowa i naprawdę dobra. Polecam :-)




Składniki:
6 ugotowanych jajek
150 g wędzonej makreli
2 łyżki pokrojonych orzechów włoskich
4 łyżki majonezu
1 łyżeczka oregano
sól i pieprz
świeża bazylia do dekoracji

Wykonanie:
Wędzoną makrelę drobno kroimy usuwając wszystkie ości. Pokrojone w kostkę jajka, makrelę, orzechy włoskie wsypujemy do miseczki i dokładnie blendujemy. Do masy dodajemy majonez, oregano, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. 
Podajemy z chlebem posmarowanym masłem i dekorujemy listkami świeżej bazylii.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis