Pyszny, słodki i pięknie wyglądający jogurtowy deser. Gotowy w 20 minut. Polecam!
Składniki (2 porcje):
400 g gęstego naturalnego jogurtu
240 g mrożonych malin
3 łyżki cukru muscovado
60 g mlecznej czekolady
3 łyżki płatków migdałowych
Wykonanie:
Płatki migdałowe prażymy kilka minut na suchej patelni. Rozmrożone maliny przekładamy do małego garnka i smażymy na wolnym ogniu około 5 minut, dodajemy cukier muscovado i smażymy jeszcze 10 minut. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę np. w misce położonej na garnku z gotującą się wodą.
Do 2 szklanek wkładamy naprzemiennie jogurt i puree malinowe, na wierzchu polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi.
Smacznego!
Prezentuje się bardzo efektownie :)
OdpowiedzUsuń