Nigdy owocowe lody nie będą już tak smakowały, jak te które zrobisz w domu. Nie będą, bo nigdzie nie kupisz ich tak mocno owocowych.
Przepis na przekór pogodzie za oknem - azjatyckie lodowe mango na ocieplenie jesieni :-)
Niezrównana kuchnia azjatycka
Składniki:
1 owoc mango
250 g śmietanki 30%
120 g cukru pudru
3 łyżki soku z żółtych owoców (u mnie ananasowy)
Wykonanie:
Mango obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki, następnie dodajemy do niego cukier, sok z owoców i blendujemy na gładką masę.
Śmietankę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z owocową masą (ja do śmietanki dodawałam po łyżce masy cały czas mieszając). Przekładamy lody do płytkiego naczynia i wkładamy do zamrażarki na 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy lody i jeszcze raz blendujemy całość około 30 sekund, ponownie wkładamy do zamrażarki. Podajemy po co najmniej jednej nocy zamrażania.
Smacznego!
Niezrównana kuchnia azjatycka
Składniki:
1 owoc mango
250 g śmietanki 30%
120 g cukru pudru
3 łyżki soku z żółtych owoców (u mnie ananasowy)
Wykonanie:
Mango obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki, następnie dodajemy do niego cukier, sok z owoców i blendujemy na gładką masę.
Śmietankę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z owocową masą (ja do śmietanki dodawałam po łyżce masy cały czas mieszając). Przekładamy lody do płytkiego naczynia i wkładamy do zamrażarki na 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy lody i jeszcze raz blendujemy całość około 30 sekund, ponownie wkładamy do zamrażarki. Podajemy po co najmniej jednej nocy zamrażania.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz