środa, 16 października 2013

Pasta jajeczna z czerwoną fasolką

Dzisiaj kolejna propozycja kanapkowej pasty jajecznej, tym razem z czerwoną fasolą. Koniecznie dodajcie do niej pestki dyni. Łatwa w wykonaniu, wyrazista w smaku i naprawdę dobra.



Składniki:
4 ugotowane jajka
80 g czerwonej fasoli z puszki (odsączonej)
1/4 pokrojonej cebuli
2 łyżki pestek dyni
1 łyżka jogurtu greckiego (lub innego gęstego)
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Ugotowane pokrojone na kawałki jajka, cebulę, pestki dyni i czerwoną fasolę blendujemy na dość gładką masę. Dodajemy do niej jogurt, majonez, pieprz i sól do smaku. Mieszamy dokładnie łyżką.
Podajemy z chlebem lub bułką.

Smacznego!


1 komentarz:

Wydrukuj przepis