sobota, 19 października 2013

Pasta z twarogu i pestek dyni

Pasta z białego sera z pokrojonymi pestkami dyni, dobrze smakuje ze świeżą bagietką. Chrupiące pokrojone pestki dyni nadają jej ciekawego smaku. Polecam!




Składniki:
200 g białego śmietankowego sera (w kostce)
100 g pestek dyni
ćwiartka cebuli
1 łyżka śmietany 18%
1 łyżka gęstego jogurtu
3 łyżki mleka
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Ser blendujemy na gładką masę. Pestki dyni oraz cebulę drobno kroimy. Dodajemy je do sera razem z pozostałymi składnikami: śmietaną, jogurtem, mlekiem, oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis