Przy okazji robienia kremu z czerwonej papryki upiekłam jedną dodatkową żółtą paprykę. Dodanie jej do pasty jajecznej to takie urozmaicenie standardowego smaku pasty z jajek. Świetna pasta do kanapki. Polecam!
3 ugotowane na twardo jajka
1 pieczona żółta papryka*
2 łyżki majonezu
1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku
1 łyżka drobno pokrojonej cebuli
1 łyżka drobno pokrojonej cebuli
sól i świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
Jajka i pieczoną paprykę kroimy na kawałki, wsypujemy je do miski razem z cebulą i blendujemy na gładko. Dodajemy szczypiorek, majonez, doprawiamy szczyptą soli i szczyptą świeżo zmielonego pieprzu, dokładnie mieszamy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego!
Wykonanie:
Jajka i pieczoną paprykę kroimy na kawałki, wsypujemy je do miski razem z cebulą i blendujemy na gładko. Dodajemy szczypiorek, majonez, doprawiamy szczyptą soli i szczyptą świeżo zmielonego pieprzu, dokładnie mieszamy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz