czwartek, 13 lutego 2014

Koktajl bananowo-szpinakowy

Bardzo zdrowy koktajl z jogurtu naturalnego, mleka, bananów i... szpinaku. Szpinak świetnie komponuje się z bananami, nadając całości ciekawy posmak. Najlepiej smakuje schłodzony, dlatego dobrze jest włożyć wszystkie składniki do lodówki na co najmniej godzinę przed jego zrobieniem. Polecam!


Składniki (3 porcje):
2 banany
50 g świeżego szpinaku (2 garści)
300 g jogurtu naturalnego
1/2 szklanki mleka
1 łyżka cukru

Wykonanie:
Szpinak dokładnie płuczemy, osuszamy i odrywamy łodyżki. Wszystkie składniki koktajlu umieszczamy w miseczce od blendera i miksujemy, aż koktajl będzie gładki. Przelewamy do szklanek i podajemy.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis