sobota, 1 lutego 2014

Roladki z cukinii

Roladki z cukinii nadziewane białym twarogiem, serem feta, suszonymi pomidorami i sałatą czyli świetna przekąska, idealna na przyjęcie. Naprawdę smaczne. Polecam!


Składniki:
2 małe cukinie
200 g białego półtłustego sera
100 g sera feta
2 łyżki śmietany 12%
100 g suszonych pomidorów z zalewy
garść sałaty (u mnie mix sałat)
1 łyżka oliwy z oliwek
świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:
Piekarnik włączamy na funkcji grilla na 180 stopni C. Cukinie razem ze skórką kroimy na bardzo cienkie plastry. Układamy je na blaszce wyłożonej folią aluminiową, smarujemy/spryskujemy oliwą z oliwek, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i wkładamy do piekarnika na 15 minut.
Biały ser, ser feta i śmietanę wkładamy do miseczki i blendujemy na gładko. Doprawiamy odrobiną pieprzu. Suszone pomidory kroimy w paski. Na grillowane cukinie nakładamy po łyżeczce masy serowej, po 2 paseczki suszonych pomidorów i odrobinie sałaty, zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką. 

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie roladki! Twoje przepięknie wyglądają!:)

    OdpowiedzUsuń

Wydrukuj przepis