Szynka z patelni grillowej, w bardzo aromatycznej marynacie z czosnku, tymianku, oliwy i soku z cytryny. Można ją podać na obiad, dobrze będzie również smakować z bułką z dodatkiem sałaty, pomidora i ogórka. Polecam!
Składniki (3 porcje):
400 g szynki bez kości
sól i pieprz
sól i pieprz
Marynata:
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka tymianku
Wykonanie:
Szynkę płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i kroimy na maksymalnie 1 cm plasterki. Mieszamy składniki marynaty: oliwę z oliwek, sok z cytryny, tymianek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Plasterki szynki przekładamy do miski i dokładnie obtaczamy w marynacie. Odstawiamy na minimum 1 godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz