Niezwykle smaczne i jednocześnie proste w wykonaniu ciasteczka z kleiku ryżowego z konfiturą z malin. Chciałam wykorzystać minimalną ilość składników, dlatego nie ma w nich zbyt wiele dodatków. Słodkie i delikatne.
Zdecydowanie - ciastka z listy "do powtórzenia"
Polecam!
Zdecydowanie - ciastka z listy "do powtórzenia"
Polecam!
Składniki (24 sztuki):
2 szklanki kleiku ryżowego
160 g margaryny do pieczenia
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
1/3 szklanki konfitury z malin
Wykonanie:
Włączamy piekarnik i nastawiamy temperaturę pieczenia na 180 stopni C.
Kleik ryżowy i cukier puder wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojoną na kawałki margarynę i jajka. Ręką zagniatamy ciasto. Lepimy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczamy i palcem robimy po środku dziurkę. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W środek kładziemy konfiturę z malin. Pieczemy 18 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz