sobota, 8 marca 2014

Sałatka z tuńczyka, selera naciowego i jajek

Co można zjeść na weekendowe śniadanie? Może sałatkę z tuńczyka w sosie własnym, selera naciowego i jajek? 
Bardzo smaczna, chrupiąca i zdrowa sałatka. Polecam!


Składniki (2 porcje):
3 jajka
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
2 łodygi selera naciowego
3 łyżki orzechów włoskich
3 łyżki majonezu
sól i pieprz

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i dość drobno kroimy. Orzechy kroimy i prażymy kilka minut na suchej patelni. Selera naciowego kroimy bardzo drobno. Tuńczyka w sosie własnym odsączamy (najlepiej na sitku). W miseczce łączymy jajka, selera naciowego, tuńczyka, orzechy włoskie. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Sałatka przepyszna. Ja zrobiłam z całego pęczka selera i 4 jajka wyszło więcej:) Polecam

    OdpowiedzUsuń

Wydrukuj przepis