poniedziałek, 10 marca 2014

Surówka z selera naciowego i kapusty pekińskiej

Bardzo smaczna surówka z selera naciowego, kapusty pekińskiej i marchewki. Seler naciowy nadaje jej chrupkości. Dodatek suszonej mięty sprawia, że ma lekko orzeźwiający posmak. Polecam!


Składniki (2 porcje):
3 łodygi selera naciowego
3 liście kapusty pekińskiej
1 marchewka
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
1/2 łyżeczki suszonej mięty
1/2 łyżeczki brązowego cukru
szczypta soli
szczypta pieprzu

Wykonanie:
Seler naciowy i kapustę pekińską bardzo drobno kroimy. Marchewkę skrobiemy i ścieramy na małych oczkach tarki. Warzywa łączymy w miseczce, dodajemy majonez, śmietanę, miętę, brązowy cukier, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i podajemy jako dodatek do obiadu.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis