wtorek, 15 kwietnia 2014

Jajka z pastą z wędzonego twarogu i awokado

Pomysł na wielkanocne jajka? Może ze smaczną pastą? Wędzony biały ser nadaje im ciekawego smaku. Do tego awokado, podsmażona cebulka, natka pietruszki i grana padano. Polecam!


Składniki:
6 jajek
250 g wędzonego białego twarogu
1 awokado
1 średniej wielkości cebula
1 łyżka majonezu
1 łyżka oliwy z oliwek
szczypta soli
szczypta pieprzu
kawałek grana padano
2 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka.
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce oliwy z oliwek przez 3 minuty. Awokado obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Wędzony biały ser przekładamy do miski, dodajemy awokado, podsmażoną cebulkę, żółtka jajek, blendujemy je na gładko. Do pasty dodajemy majonez, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
Na jajka nakładamy pastę, oprószamy je drobno pokrojoną natką pietruszki i startym na tarce grana padano.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis