środa, 9 kwietnia 2014

Sałatka z paluszków krabowych II

Smaczna, lekka i prosta w wykonaniu sałatka z paluszków krabowych, jajek, zielonego ogórka, selera naciowego i mozzarelli. Idealna na śniadanie podana ze świeżym pieczywem. Polecam!


Składniki (4 porcje):
250 g paluszków krabowych
4 jajka
1 ogórek
150 sera mozzarella (białej z zalewy)
2 łodygi selera naciowego
4 łyżki majonezu
sól i pieprz

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy je. Dość drobno kroimy paluszki krabowe, jajka, mozzarellę i ogórka (razem ze skórką). Bardzo drobno kroimy seler naciowy. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis