poniedziałek, 18 sierpnia 2014

sałatka śniadaniowa z jajkami i rukolą

Lato to czas, kiedy na śniadanie łatwo wyczarować coś pysznego. Świeże pomidory, gruntowe ogórki... Wystarczy połączyć kilka składników i mamy szybką śniadaniową sałatkę. Taka jest własnie dzisiejsza... łatwa i szybka w wykonaniu. Trochę niepozorna. Smaku nadaje jej z pewnością rukola. Z kromką razowego chleba smakuje wybornie. Polecam :-)


Składniki (2-3 porcje):
4 jajka
1 duży pomidor
2 ogórki gruntowe
mały kawałek sera feta
duża garśc rukoli
3 łyżki majonezu
sól i pieprz

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Pomidory parzymy, obieramy ze skórek, usuwamy pestki i wodę, kroimy na małe kawałki. Ogórki razem ze skórką, rukolę, pomidory, kawałek sera feta i jajka drobno kroimy. Łączymy w misce razem z majonezem, dużą szczyptą soli i pieprzu. Mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy.
Podajemy od razu po przyrządzeniu.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis