sobota, 22 listopada 2014

koktajl z jarmużu


Dzisiaj w roli głównej... jarmuż :-) Zaczynamy od zielonego koktajlu z jarmużu, bananów, mleka kokosowego i wody. Bomba witaminowa!

Składniki (2 porcje):
5 liści jarmużu
2 banany
1 szklanka mleka kokosowego
1/2 szklanki wody

Wykonanie:
Jarmuż płuczemy i usuwamy z niego łodyżki i grube nerwy, banany kroimy na mniejsze kawałki.
W misce od blendera umieszczamy jarmuż, banany, mleko kokosowe i wodę. Dokładnie blendujemy do czasu, aż koktajl będzie miał gładką konsystencję. Przelewamy do szklanek i od razu podajemy (jeśli jest dla Was za mało słodki możecie dodać 1 łyżkę miodu, ja nie dodawałam).

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj przepis