niedziela, 26 stycznia 2014

Sałatka z jajek, awokado i wędzonego sera

Sałatka z jajek i awokado. Niepowtarzalny smak uzyskuje dzięki dodaniu do niej wędzonego żółtego sera i uprażonych pestek dyni. Ilość sera jest tutaj optymalna, nie dodawajcie go więcej, aby nie zdominował smaku sałatki. Rewelacyjna. Polecam!


Składniki (3-4 porcje):
4 jajka
1 awokado
3 łyżki pestek dyni
60 g żółtego wędzonego sera
3 łyżki majonezu
2 liście kapusty pekińskiej
kilka kropel soku z limonki
szczypta soli
szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Awokado wydrążamy ze skórki i skrapiamy sokiem z limonki. Bardzo drobno kroimy jajka, awokado, kapustę pekińską. Dodajemy pestki dyni, majonez, dużą szczyptę soli i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Smacznego!


1 komentarz:

Wydrukuj przepis