Jeśli lubicie domowe pasty jajeczne i szpinak - ta pasta na pewno Wam posmakuje.
Pasta z jajek i szpinaku czyli smaczny dodatek do kanapek.
Użyłam mrożonego szpinaku, świeży jak najbardziej też będzie odpowiedni.
Polecam!
Na zdjęciach z chlebem pszenno-ziemniaczanym
Składniki:
Pasta z jajek i szpinaku czyli smaczny dodatek do kanapek.
Użyłam mrożonego szpinaku, świeży jak najbardziej też będzie odpowiedni.
Polecam!
Na zdjęciach z chlebem pszenno-ziemniaczanym
Składniki:
4 jajka
100 g mrożonego szpinaku
ok. 30 g sera grana padano
1 czubata łyżka majonezu
sól i pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy na mniejsze kawałki.
Zamrożony szpinak wkładamy na suchą patelnię, na wolnym ogniu podsmażamy do czasu, aż całkowicie rozmrozi się. Kiedy lekko przestygnie dokładnie wyciskamy z niego wodę i kroimy.
W misce umieszczamy pokrojone na kawałki jajka, szpinak, starty na tarce ser grana padano. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodajemy majonez i po dużej szczypcie soli i pieprzu. Mieszamy do połączenia składników.
Podajemy do kanapek.
Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe, od humusu na takich prostych pomysłach skończywszy. Na pewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuń